Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

Haziran’ı geçtik Eylül bile şüpheli

Haziran’ı geçtik Eylül bile şüpheli
06 Mayıs 2020 - 14:20

Tüm beklentiler, umutlar Haziran ayı içindi. Hemen her kesimde, ‘Haziran gelince virüs ülkeyi terk edecek, hayat normale dönenecek’ görüşü hâkimdi. Fakat gördük ki durum pek de öyle değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından anladığımız şu;

*Yakın bir zamanda virüsün bitmesi ön görülmüyor.

*Tedbirler Haziran, Temmuz hatta Ağustos’a kadar devam edecek. Eylül’de ne olur kestirmek güç.

*Kademeli bir normalleşmeye gidilecek ama hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak.

*İllere göre tedbirlerde esnetme programı uygulanacak.

*Vaka sayısının fazla olduğu illerde sıkı tedbirler devam edecek. Diğer illerde normalleşme sağlanacak.

*Öyle ya da böyle önümüzdeki yaz aylarında da korona tedbirleri devam edecek.

Aşı veya ilacı bulunmadan bu hastalığın sona ermeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını açıklamadı. Ama ben söyleyeyim; mutlaka sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Aylardır titizlikle uygulanan tedbirler bayramda heba edilemez.

En çok onların kıymetini anladık

Koronavirüs dünyayı terbiye etti dersek yanılmış olmayız. Sokakta yürümenin, bir insanla sohbet etmenin ne büyük bir özgürlük ve lüks olduğunu anladık. Ama bir meslek dalı var ki kıymetini korona günlerinde kavradık.

Kuaför ve berberler aslında çok ama çok ulvi bir görev icra ediyorlarmış da biz farkında değilmişiz. Pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlayacak olan berberler ve kuaförler, şimdiden randevu almaya başladı.

Tedbirlerin bir an önce kalkmasını bekleyen yüzlerce genç var. Bunların birçoğu evlenmek üzereyken düğünleri, nişanları ertelendi. Onlar nefeslerini tutmuş ‘düğün yapabilirsiniz’ kararının açıklanmasını bekliyor. Bunun için bir süre daha beklenmesi gerekecek. Çünkü bu konu bayram sonrası ele alınacak ve belki il bazında serbestleşme sağlanacak.

Tekman tamam sıkıntı İspir’de

Erzurum merkezde uzun zamandır ciddi vakaya rastlanmıyor. Hatta sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde vaka sayısı yok gibi. Buda alınan kararın ne kadar doğru olduğunu teyit ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü şehir genelinde hiç vakaya rastlanmamış. Cumartesi günü ise yalnızca bir vaka tespit edilmiş.

Bir cenaze namazının ardından Tekman’da artan vaka sayısı kontrol altına alınmış. Şu an için sorun İspir, zira son günlerde gelen vakaların adresi Rize ile komşu olan bu ilçemiz. Onlarca patika yol ile Rize’ye bağlanan İspir bir türlü kontrol altına alınamıyor. Vatandaş bu işi ciddiye almaz ise yetkililerin daha sert önlemler alması gerekecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.