Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

Gazeteciler günü kutlandı

Gazeteciler günü kutlandı
09 Ocak 2015 - 20:18

Erzurum/Zirve2000 “10 Ocak Basın Çalışanları Günü” dolayısıyla başta Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu birer mesaj yayınladı.
VALİ ALTIPARMAK
“Değerli Basın Çalışanları, Basın mesleğinde çalışanlarla çalıştıranların arasındaki ilişkilerin düzenlenmesine ilişkin, 212 sayılı Yasanın, yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 günü 54 yıldan beri, ülkemizde her yıl “Basın Çalışanları Günü” olarak kutlanmaktadır. Erzurum’da ve ülkemiz genelinde büyük özveriyle görevlerini sürdüren basın çalışanlarının, bu anlamlı günlerinin 54. yıldönümünü içtenlikle kutluyorum. Önemli kış turizm merkezlerinin bulunduğu ve bu yılda yerli ve yabancı 189 bin 258 turisti ağırlayan Erzurum’da, kış turizmi sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır. Basın çalışanlarının şimdiye kadar sağladıkları bu katkıların, bundan sonra da aynı duyarlılıkla vatan ve millet sevgisiyle aynı zamanda insan haklarına saygıyla devam edeceğine inanmaktayım. Bu duygularla, tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Basın Çalışanları Günü”nü içtenlikle kutluyor, sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar temenni ediyorum.”

BAŞKAN YEŞİLYURT
“Demokrasinin yerleşmesinde basının ve basın kuruluşlarının rolü çok önemlidir. Bu rolünden ötürü çağdaş demokrasilerde basın, yargı, yürütme ve yasamanın ardından dördüncü kuvvet olarak tanımlanmaktadır.
Basının ve basın mensuplarının, iletişimde ve toplumun gerçekleri öğrenmesinde en önemli araç olduğunu belirten Yeşilyurt, Bir anlamda kamu görevi yapan basınımız gerek yerel yönetimler, gerekse ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili haber ve düşünceleri duyurarak kamuoyu oluşturulmasına, vatandaşlarımızın yerel yönetimleri ve kurumları denetleyebilmesine olanak sağlamaktadır.”
Açıklamasına Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın ve hepimizin en önemli görevidir diye devam eden Yeşilyurt, Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, doğru ve ilkeli haberler yaparak sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve bu şekilde başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır şeklinde devam etti.
Açıklamasının son bölümünde Bu gün vesilesiyle gece gündüz demeden fedakarca çalışarak, gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak yaşadığımız dünyayı ayaklarımıza kadar getiren tüm ulusal ve yerel anlamda basın görevi yürüten gazeteci kardeşlerimizin bu özel günlerini kutladığını belirten Yeşilyurt, görevleri başında hayatlarını kaybeden gazetecilere de Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

BAŞKAN BULUTLAR
“Basın, yaptığı doğru ve tarafsız haberlerle kamuoyunu bilgilendirmekte, vatandaşlarla yöneticiler arasında bir köprü vazifesi kurmaktadır. Basın mensubu olmak, sorumluluk isteyen bir iştir. Fedâkarlık ister. Basın mensubu kamu görevi yapar. Her gün onların yaptıkları haberlerle bazen hüzünlenmekte, bazen neşelenmekteyiz. Bir dakikada izlediğimiz veya dinlediğimiz bir solukta okuduğumuz bir bültenin arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri var. O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini anlayabilmek lazım. Basın çalışanlarımızı da ayrı bir kefeye koymak lazım. Onlar işin mutfağında çalışmaktadırlar. Ben bu duygu ve düşüncelerle hayatını kaybeden tüm basın mensuplarına şükranla anıyor 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”
BAŞKAN ÖMEROĞLU
Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. 10 ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına, doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ile kişilik haklarına saygı gibi önemli temel değerleri de içerisinde bulundurarak, icra edilmesi gereken kutsal bir meslektir.
İlimizde bu önemli göreve katkıda bulunan yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız, kamuoyunun haber alma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmektedir. İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo, televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ve uydu kanalıyla dünyaya ulaşan güçlü basınımız, hepimiz için gurur kaynağıdır. Toplumsal bilinçlenmede katkı sahibi olan gazeteciler aynı zamanda demokrasimizin standartlarının yükselmesini de sağlamaktadır. Üstlendikleri görevleri itibariyle kamusal denetim işlevi gören gazeteciler, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata, spordan sanata kadar hayatın her alanından bizleri haber sahibi yaparak, mesleklerinin değerini de kendileri fark ettirmektedir. Bu bağlamda yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri, her türlü fiziki koşulda ilimizde ve ilçelerimizde olan gelişmeler konusunda milletimizi bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek, Erzurum’un kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde aktif bir rol oynamaktadır. Bugün sadece gazetecilik mesleğinin mensupları açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip eden vatandaşlarımız açısından da son derece anlamlıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, Milletimizin ortak sesi olup her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen siz değerli basın mensubu dostlarımın ve gazeteci arkadaşlarımın “ 10 Ocak Gazeteciler Günü”nü en içten dileklerimle kutlar, çalışma hayatlarınızda başarılar dilerim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.