Erzurum/zirve2000 Erzurum’un Rabia Ana mahallesinde bulunan metruk yapılar insanların can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Vatandaşlar bu metruk yapıların biran önce yıkılmasını ve sokaklarına MOBESE sisteminin kurulmasını istiyor.
Erzurum’un eski mahallelerinden olan Rabia Ana mahallesi şimdilerde adeta viraneyi andırıyor. Rabia Ana mahallesi Gümüşgöz ve 2.Mahmutpaşa sokaklarındaki boşaltılmış ev ve binalar şimdilerle suç işleme maksatlı, uyuşturucu, uçucu madde ve alkol kullanan kişilerin mekanı haline geldi. Bu durumdan rahatsızlık duyan mahalle sakinleri, sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadı. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Yakutiye Belediyesi ve ilçe kaymakamlığına yazılı müracaat eden vatandaşlar, bu metruk yapıların ya yıkılmasını yada sokaklarına MOBESE sisteminin kurulmasını istiyorlar. Bu iki sokakta bulunan ev ve binaların kentsel dönüşüme alınmasını bekleyen vatandaşlar şunları söyledi:
“Bu bölgede boş ve kullanılmayan meskenler bulunmaktadır. Bu meskenler toplumun güvenliğini ve huzurunu bozan, kötü alışkanlıklara sahip suçlu kişilerin yaşam alanı olmaya başlamıştır. Bu bölgede onlarca vaka yaşanmıştır. Zaman zaman akşam saatlerinde bu sokaklardan havaya sıkılan silah sesleri duymaktayız. Bu sokaklar Büyükşehir Belediyemizin kamulaştırma programında bulunmaktadır. Bu alanda huzurlu ve güvenli bir yaşam alanı oluşturulması için kentsel dönüşüm ve fiziki reform oluşturulması kaçınılmazdır. Kentsel dönüşüm projesinin biran önce uygulanması gerekmektedir. Sokaklarımıza kentsel dönüşüm projesi tam olarak uygulanacağı zamana kadar, MOBESE sisteminin kurulmasını ve emniyet güçlerinin sürekli devriye atmasını istiyoruz.”diye konuştular.